Verhaal van… Ruben

Één dag voor het noviciaat belde ik naar NSZ om te laten weten dat ik het niet zag zitten om mee te doen met het noviciaat, want zo’n vereniging zou toch niks voor mij zijn. Eenmaal overgehaald, grotendeels omdat ik sowieso moest betalen voor het noviciaat, stond ik een dag later op appel en mocht ik mij een maand later trots lid van NSZ noemen.

In mijn eerste weken werd me gevraagd om me aan te sluiten bij een commissie en niet veel later was ik, als onwetende sjaars, lid van de XXIIIe DiesCie der Navigators Studentenvereniging Zwolle. Hier mocht ik veel over de vereniging leren, maar kreeg ik bovenal de kans om de leden goed te leren kennen. De DiesCie regelt de verjaardag van de vereniging, een toffe week met activiteiten en een afsluitend gala om het bestaan van onze vereniging te vieren. Hier mochten we als commissie ons organisatietalent met onze creativiteit combineren om er een onvergetelijke week van te maken. Naast de kans om je eigen sociale netwerk een enorme boost te geven, biedt het verenigingsleven nog veel meer dan dat. Toen ik eenmaal de smaak van commissiewerk te pakken had, werd er een oproep gedaan voor een nieuwe commissie.

Zwolle zou dat seizoen een nieuw leven blazen in Happietaria Zwolle, een pop-up restaurant dat werd opgezet voor het goede doel en zal gerund worden door een groep studenten. Toen we als team compleet waren, gingen we met z’n allen het avontuur aan om een bedrag van € 10.000,00 op
te halen voor het goede doel. Hier kreeg ik ook de kans om een zakelijk netwerk op te bouwen in Zwolle en me te ontwikkelen in skills als communiceren, organiseren, samenwerking en onderhandelen. Lid zijn van NSZ betekend onder andere voor mij onvergetelijke kansen krijgen die je met beide handen aan mag grijpen. Achteraf ben ik ontzettend dankbaar dat ik toch ben overgehaald om deel te nemen aan het noviciaat, want al deze kansen had ik niet willen missen.