Verhaal van… Myrthe

Hoi, ik wil je graag wat vertellen over leuke functies binnen NSZ, met name het voorzitterschap van je kringhuis. Maar voor ik dat ga doen zal ik mij even voorstellen. Ik ben Myrthe, ik volg aan de Viaa de opleiding Social Work, daarnaast ben ik voorzitter van het mooie kringhuis Crescendo.

Dit jaar is het tweede jaar dat ik lid mag zijn bij NSZ. Daarbij ben ik dit jaar voorzitter van mijn kringhuis. Erg tof dat ik dit soort taken nu al in het kringhuisbestuur op mij mag nemen! Wat houdt het in om voorzitter te zijn? Eigenlijk regel je als voorzitter alle praktische zaken binnen het kringhuis. Hierbij kan je denken aan corveeroosters maken, zorgen voor locaties waar we kunnen zitten en communiceer ik mededelingen naar het kringhuis. Daarnaast krijg ik door de week heen wat regeldingen die ik gelijk probeer af te handelen. Zoals vragen vanuit het kringhuis of andere voorzitters.
Als ik kijk naar mijn opleiding en mijn rol als voorzitter heeft het wel een aantal raakvlakken. Ik leer om groepen te begeleiden. In mijn rol als voorzitter kan ik hier goed mee oefenen. Ik ben bezig met het groepsproces. Dit houd in dat ik kijk naar hoe het in het kringhuis gaat. Zit iedereen nog op zijn plek, kan iedereen mee komen of valt er iemand buiten. Vormen we al een groep of zijn we eerder losse individuen. Dit houd ik samen met de nestor en kringleiders, andere functies in het kringhuisbestuur, in de gaten. Als een van deze dingen het geval is gaan we als team kijken wat we er aan kunnen doen.
Wat ik leuk vind is dat er veel uitdaging zit in het voorzitterschap. Dit is vooral in de kwaliteiten die ik hier in kan ontwikkelen. Kwaliteiten als samenwerken, communiceren met een groep en, erg belangrijk, hoe ik mijn tijd in deel.

Doordat ik voorzitter ben heb ik het idee dat ik meer betrokken ben geraakt bij de vereniging. Ik weet beter wat er in de vereniging speelt en hoe alles binnen de vereniging geregeld is. Het heeft mijn beeld van de vereniging niet veranderd. Ik was al enthousiast over NSZ, door mijn voorzitterschap ben ik nog dankbaarder dat ik hier bij aangesloten ben.