Verhaal van… Leonie

Hoi, ik ben Leonie. Ik ben vierdejaars lid binnen NSZ en lid van het prachtige kringhuis Callistus waar ik op dit moment de functie nestor heb.

Toen ik vier jaar geleden lid van NSZ werd, hadden we de mogelijkheid om bij enkele kringhuizen te kijken en vervolgens een top drie door te geven waar je graag geplaatst wilde worden. Van twee kringhuizen werd ik erg enthousiast, van de derde wist ik het niet. Omdat ik niet bij alle kringhuizen de sfeer had kunnen proeven, moest ik afgaan op de bevindingen van andere eerstejaars. Velen waren vol lof over Callistus, waardoor ik haar als derde optie heb doorgegeven. Nu ik terugkijk heb ik dat echt ervaren als Gods leiding, want ik was nergens anders meer tot mijn recht kunnen komen en dan bij Callistus.

Inmiddels heb ik diverse functies binnen NSZ mogen vervullen, met als hoogtepunt mijn functie in het bestuur. Een jaar waarin ik hart had voor mijn functie en de vereniging, maar veel uitgedaagd werd in het bewaken van mijn eigen grenzen. Een gevolg daarvan was dat ik vaak vermoeid en gestrest bij Callistus-avonden kwam. Hoe belabberd of enthousiast ik ook was, ik werd altijd ontvangen met een knuffel en liefde. Callistus’ onvoorwaardelijke liefde heeft mij doen besluiten om iets voor haar terug te doen, ik mocht nestor worden. Als nestor was ik verantwoordelijk voor de geestelijke lijn binnen het kringhuis en het persoonlijke proces van mijn kringhuisteam. Ik vind het fantastisch om samen met mijn team te dromen over het pad dat Callistus mag gaan bewandelen, welke rol God daarin kan hebben en hoe wij het interne verlangen kunnen prikkelen.

Elke maandagavond ben ik bezig met mijn taak als nestor; ik heb dan een vergadering, een leiderstoerustingsavond of een andere bijeenkomst. Als nestor ben ik dit jaar erg vaak uitgedaagd, zowel in praktische als geestelijke zaken. Mijn grootste uitdagingen zijn mijn mooiste herinneringen geworden. Als Callistus zijn wij veel bezig met openheid en veiligheid, waardoor wij elkaar kunnen confronteren in liefde. Om deze reden hebben wij jaarlijks speciale avonden waarin dit centraal staat. Het is mijn taak als nestor om deze avonden vorm te geven, te leiden, adequaat te reageren en liefde uit te stralen. Ik vind het mooi om de kwetsbaarheid van de leden te ervaren, om steeds meer een stukje van iemands hart te zien. Callistus is mijn familie; ik heb ze niet uitgekozen, maar ik houd onvoorwaardelijk van deze bijzonder mooie groep.