Verhaal van… Judy

De eerste keer dat ik van NSZ (Navigator Studentenvereniging Zwolle) hoorde was van een jongen uit mijn kerk, Stephen. Hij zelf zat al bij NSZ en toen hij hoorde dat ik ook in Zwolle studeerde zei hij dat ik mij echt moest inschrijven omdat het super leuk was. Ik zal eerlijk zijn, de eerste reactie die door mijn hoofd ging was: Nee dat is niks voor mij. Het beeld wat ik in mijn hoofd had was 24/7 bijbel lezen en alleen maar serieuze gesprekken voeren met saaie mensen. Nou, als je mij al wat langer kent weet je dat ik de concentratie van een pinda heb en van avontuurlijke, actieve dingen houd. In mijn hoofd paste dit niet in het plaatje van NSZ.

Maar Stephen bleef mij maar aansporen dat ik mij moest inschrijven (Dit hielp overig niet, maar toch bedankt voor de moeite Stephen). In mijn klas had ik een jongen die ook gelooft, ik zelf had nog twijfels maar merkte wel dat ik het super interessant vond om er over te praten en dat ik toch steeds meer geboeid was over hoe het nou allemaal zit. En toen dacht ik op een dag ach, wat heb ik te verliezen? Ik schrijf mij gewoon in voor NSZ en als het niet leuk is kan ik altijd nog stoppen.

En zo gezegd zo gedaan. Nu ben ik al een half jaar lid en ik vind het oprecht GE-WEL-DIG. De saaie mensen zijn nergens te bekennen en ook hoef ik, gelukkig met mijn concentratie, niet 24/7 bijbel lezen. Het kringen vind ik super leerzaam en de feestjes in de sociƫteit wil je niet te missen!! Verder heb ik nu een super leuke groep vrienden erbij en ik heb via NSZ mijn huisgenoot leren kennen, waardoor ik nu een kamer heb. Dus is NSZ de moeite waard? Zeker weten!