Verhaal van… Johan

Hoi, ik ben Johan. Ik ben inmiddels alweer drie jaar lid van deze mooie vereniging. En ik kan jullie vertellen dat die drie jaren een mooie tijd was. Ik wil jullie, in het kort, graag vertellen wat NSZ voor mij heeft betekent. Als je de lange versie wilt horen dan moet je maar lid worden, dan kan je het in de sociƫteit aan me vragen!

Ik werd lid van de vereniging omdat ik als enige van mijn vriendengroep van de middelbare school in Zwolle ging studeren, Social Work op hogeschool Viaa. Het leek me leuk om nieuwe mensen te leren kennen in mijn nieuwe woonplaats. Daarnaast was bij mij ook de behoefte gegroeid om met leeftijdsgenoten te praten over mijn geloof. Ik had veel vragen binnen het geloof waarmee ik worstelde en vond in mijn puberteit geen plek om daar over te praten. Lid worden van NSZ voelde voor mij als een opluchting. Een plek waar je gehoord wordt en waar mensen oprechte interesse in elkaar tonen. Een plek waar je geloofsvragen en twijfels serieus worden genomen. Ik heb in de afgelopen jaren vele ontmoetingen gehad met andere NSZ’ers die ik niet snel zal vergeten. Die ontmoetingen hebben mij geholpen om vrede te vinden met mezelf, de mensen om me heen en met God. Door eerlijke en open gesprekken met andere NSZ’ers heb ik mogen ontdekken wat het evangelie voor mij persoonlijk betekent.

Waarom jij lid zou willen worden? Omdat er bij NSZ zoveel leuke en interessante mensen zitten die je graag wil leren kennen en van wie je veel kan leren!