Terugblik op de maand december

Waarde leden en bezoekers van de NSZ website,

De maand december is een maand waarin lichtjes, gezelligheid en mensen om je heen centraal staan. Veel mensen ervaren de maand december als een drukke maand en dat kun je zien! Naast alle feestdagen zijn er ook nog de activiteiten van onze vereniging !

De eerste sjaarsborrel heeft begin december plaatsgevonden. Het thema was: foute kerstborrel. Alle sjaars kwamen met een foute kersttrui de soos binnen. De sjaars hebben een fijne avond gehad om terug te kijken naar de afgelopen maanden en de onderlinge banden weer aan te halen. Vanaf een uur of elf waren ouderejaars ook welkom om samen de avond goed af te sluiten.

Voor veel mensen kan de maand december ook een donkere maand zijn. Daarom organiseerde de SwolCie twee activiteiten. De SwolCie heeft samen met Het Vliegende Paard een oliebollenactie neergezet, waar leden of familie van leden oliebollen konden kopen. De opbrengst van een zak oliebollen ging naar de Herberg in Zwolle. De Herberg is een organisatie die een onderdak, een douche en eten bieden aan mensen die dat nodig hebben. Ze hebben een variërend opvangaanbod, wat aangepast kan worden op een persoon.

Naast deze activiteit heeft de SwolCie samen met enthousiaste leden van NSZ, kerstliederen gezongen op station Zwolle. Er lagen kerstkaarten om uit te delen voor de mensen die bleven staan. Er waren veel mensen die dit konden waarderen. Mooi om te zien dat leden een deel van Gods Koninkrijk mogen laten zien in de stad Zwolle!

De kringavonden worden ingevuld door de kringhuisteams en verschillen dus per kringhuis. De kringhuisteams denken zelf na over welke thema’s passen binnen het kringhuis en ook leden kunnen onderwerpen aandragen. In december zijn ook twee kringavonden gepland, hier wordt de Bijbel bijgepakt en doorgepraat over een onderwerp.

De maand december heeft veel feestdagen, dit zorgt ervoor dat dit voor leden als een drukke maand wordt gezien. In de kerstvakantie staan geen activiteiten gepland, leden hebben de mogelijkheid om naar familie te gaan om de feestdagen daar door te brengen. Veel kringhuizen organiseren net voor de kerstvakantie een kerstdiner. Vaak is dit gelinkt aan een bepaald thema en wordt het eten door leden zelf klaargemaakt.