Ik ben Zwols Zout – Jochem

Dit jaar mag ik de functie Praeses (voorzitter) vervullen voor onze mooie vereniging! Wat een Praeses precies doet is lastig uit te leggen, maar het komt er op neer dat je “eindbaas van de bende” bent. Dit houdt in dat ik samen met vijf medebestuursleden een jaar lang aan het roer van NSZ sta om onze prachtige vereen naar nóg betere wateren te leiden.

Ik heb ondertussen vier ontzettend mooie jaren mogen beleven bij NSZ. Wij streven er naar om een vereniging te vormen waar iedereen kan ontdekken wie hij/zij is, waar je dat niet alleen hoeft te doen, maar juist met elkaar. Deze broederschap (of zusterschap) is overal zichtbaar! Dat begint tijdens het noviciaat, versterkt zich in de jaren dat je lid bent en eindigt nooit. NSZ is een plek waar je vriendschappen voor het leven maakt en waar je vrienden het leven maken.

Daarnaast heb ik veel over God mogen leren in de tijd dat ik lid ben. Diepe gesprekken met je kringgenoten, met willekeurige leden in de soos of met mijn medebestuursleden op kantoor: bij NSZ zijn er altijd mensen in voor goede en prikkelende gesprekken over het leven, iets wat voor mij onlosmakelijk verbonden is met God.

Nog aan het twijfelen over de vraag of NSZ wat voor jou is? Bij twijfel doen! Je krijgt er geen spijt van: vraag dat maar aan onze 310 leden.