Ik ben Zwols Zout – Chris

Het begon met een simpele keuze: Mijn broer ging naar Zwolle en bij NSZ. Hij was zo enthousiast dat ik vrij rap overtuigd was. Op dat moment was ik me totaal niet bewust van de daadwerkelijke impact. Tóch is dit één van de beste keuzes uit mijn leven geweest.

Niet iedereen heeft een broer of zus die zich alvast een weg baant richting zoiets moois. Vandaar dat ik in een paar zinnen probeer uit te leggen waarom je dit niet mag laten schieten!

NSZ bestaat uit gigantisch veel diverse individuen. Een ieder met eigen geloofsovertuigingen en – twijfels, tradities en principes. Allerlei verschillende opvoedingen komen hier bij elkaar. Allereerst al een mooie kans om nieuwe vrienden te maken! Maar dit is, mijns inziens, vooral een uitgelezen kans om op eigen benen te leren staan, je los te weken van je ouders en nieuwe wegen en kennis te vergaren. Zo leerde ik kritisch kijken naar hoe mijn fundament gebouwd is. Hét moment om te onderzoeken én het goede te behouden!

Door met nieuwe invalshoeken te maken te krijgen, zelf opnieuw te mogen nadenken en ondertussen in de bloei van mijn leven te staan, heb ik – volledig op mijn eigen tempo – mogen leren hoe mijn relatie met God eruit ziet. Er is ruimte voor alle soorten twijfel en – door de verdeling over kringhuizen – staat er altijd een groep voor je klaar om je op te vangen als je op je bek gaat.

Wat NSZ hierin kenmerkt is dat we allemaal jong zijn en we midden in de wereld staan. Gewoon je leven willen leven, stom zuipen en nét wat te lompe grappen gaan hand in hand met Bijbelstudie, aanbidding en gebed. Hierin bewandelt iedereen een eigen weg en tegelijk zoeken we samen naar antwoorden of juist naar vertier.

Voor de mensen die denken dat wij een braaf christelijk clubje zijn; ik wil u graag geruststellen. God staat absoluut op nummer één als je het mij vraagt, maar aan feestjes, gezelligheid, vriendschap, bier, wijn, escalatie, chaos, brakke dagen, gevoos, lomp gedrag en andere idiote dingen écht geen gebrek.