Ik ben Zwols Zout – Brechtje

Afgelopen zomer ben ik lid geworden van NSZ. Ik kwam net van de havo en hoorde al gauw dat ik met mijn (toen nog) 16 jaar het jongste lid zou zijn. Ik vond het best spannend om van het middelbare schoolleven meteen mijn studententijd in te gaan en eigenlijk wilde ik nog een jaartje wachten met het inschrijven bij NSZ. Maar wat ben ik blij dat ik dat niet heb gedaan! Na een pittig, maar vooral erg leuk, noviciaat kwam ik terecht bij mijn kringhuis. Na vijf jaar middelbare school was ik wel toe aan nieuwe contacten en die heb ik zowel binnen mijn kringhuis als NSZ-breed echt kunnen vinden.

Bij NSZ komen we iedere donderdag samen om God op te zoeken om daarna allemaal naar Het Vliegende Paard te gaan, waar onze sociƫteit zich bevindt. De combinatie van deze twee dingen vind ik erg fijn en goed in balans. NSZ helpt mij te groeien in mijn relatie met anderen, mezelf en God en dat is voor mij heel waardevol. Het is een plek waar je op adem kan komen en helemaal mag zijn wie jij echt bent. Het is tof om te zien hoe iedereen zijn of haar plek binnen de vereniging heeft en dat zoveel verschillende mensen toch een hele hechte groep vormen. Soms voelt het als een extra familie.

NSZ is een grote toevoeging aan je studententijd. Of je nu al een tijdje aan het studeren bent, of net van de middelbare school komt, er is voor iedereen een plek. Ik kijk uit naar mijn jaren bij NSZ die nog komen gaan en ik hoop jou daar tegen te komen!