Ik ben Zwols Zout – Annelotte

Dit jaar heb ik het voorrecht om Praeses, de voorzitter, te zijn van NSZ en onze mooie vereniging te leiden. Gelukkig doe ik dit niet alleen, maar doe ik dit samen met 5 mooie andere bestuursleden.

Wat een Praeses precies doet is lastig uit te leggen, maar het komt er op neer dat je “eindbaas van de bende” bent. Als bestuurslid heb je het voordeel dat je een kijkje achter de schermen kan nemen bij je vereniging. Je leert hoe de vereniging in elkaar zit en leert/ziet veel van andere mensen. Het leert je om te luisteren en de waarde van je leden in te zien. Mij heeft dit jaar doen beseffen dat NSZ een mooie plek is, waar je mag zijn wie je bent. Waar ik aan het begin van het jaar een hekel had om voor een grote groep te zijn, voel ik mij daar nu veel meer op mijn plek. NSZ is een plek waar mensen je respecteren, een plek waar ik mensen heb zien groeien. Het maakt niet uit hoe oud of jong je bent als je binnenkomt, je leert er altijd wel wat over wie jezelf bent of waar je voor staat.

Inmiddels ben ik drie jaar lid van NSZ en kan ik je zeggen dat ik deze drie jaar absoluut niet had willen missen. Het is een plek waar ik mijn visie op het geloof heb ontwikkelt, maar ook een plek waar ik vrienden voor het leven heb gemaakt. Dit jaar heb ik gezien dat iedereen uiteindelijk op zijn/haar plek terecht komt. Misschien niet altijd gelijk op manier die je verwacht of hoopt, maar uiteindelijk is er een plek voor iedereen om te zijn wie je bent.