Ik ben Zwols Zout – André

Het eerste jaar was voor mij overweldigend. Het noviciaat, de kennismakingsmaand, de algemene ledenvergaderingen, een kringhuis waar ik deel van mocht worden, weekenden weg, het gala en nog veel meer activiteiten die aangeboden werden vanuit de vereniging.
Ik gooide me er volledig in en ging naar zoveel mogelijk activiteiten. Zo leerde ik de vereniging op ontzettend veel verschillende manieren kennen.

Ik vond de openheid en de veiligheid om over mijn kwetsbaarheden en mijn geloof te praten binnen mijn kringhuis. Daar mag ik helemaal mijzelf zijn, en kan ik alles delen. Daarnaast vond ik gezelligheid op momenten dat ik met veel verschillende mensen één van de cafeetjes van Zwolle in mocht gaan. Daar dronken we (speciaal)bier en dansten we eventueel nog wat. Deze gezelligheid is natuurlijk ook in onze sociëteit, waar ik elke donderdagavond, zoals menig ander lid van NSZ, te vinden ben.
De studentikoziteit vond ik in een herendispuut, waar ik deel van uit mag maken, en tijdens de verschillende officiële momenten door het jaar heen.
Dingen die ik miste bracht ik zelf in, of zocht ik binnen andere groepen binnen NSZ. Zo ben ik bijvoorbeeld lid geworden van een zaalvoetbal team, waar we in een officiële competitie meedraaien in Zwolle.

En zo vond ik binnen NSZ mensen met wie ik alles kon delen, met wie ik open kon zijn en met wie ik mij samen kon ontwikkelen. Mensen met wie ik beerpong kan spelen, en mensen met wie ik samen de bijbel lees. Binnen NSZ heb ik mijn tweede familie gevonden.

Dit is hoe ik mijn plekje heb gevonden binnen NSZ, en wat NSZ mij aanbood. Maar wat NSZ jou te bieden heeft zul je zelf moeten ondervinden, want wat jij zoekt zal waarschijnlijk anders zijn dan wat ik zoek/zocht. En toch kan ik je wel vertellen dat de diversiteit binnen NSZ, ook jou de mogelijkheid geeft om je plekje te vinden.