Wij zijn Adelphos! Adelphos betekent broederschap. We zijn een hechte groep waarin de liefde voor God en elkaar centraal staat. De donderdagavond wordt getypeerd door veel gezelligheid en chaos, maar waar ook een plek is voor aanbidding en diepgang in de kringen. Binnen de vereniging staat Adelphos onder andere bekend om haar taart: Elke kringavond is namelijk een feest die gevierd mag worden met zelfgebakken taart! Net zoals bij een olifantenkudde hebben onze oudste leden, als omadelphos of opadelphos, een bijzondere plek binnen ons dispuut. Het jaar sluiten we af met de onvergetelijke Adelphosvakantie: de week waar elke Adelphoi ècht bij wil zijn!

Wij zijn Adelphos!
• Broederschap • taart • olifant •

Psalm 148: 12 en 13 (NVB) Jonge mannen en jonge vrouwen, oud en jong tezamen. Laten zij loven de naam van de HEER, alleen Zijn naam is hoogverheven, Zijn luister gaat aarde en hemel te boven.

Callistus is een bruisend en actief dispuut. Een aantal woorden staan centraal: interactie, impulsiviteit, traditie, kwetsbaarheid en verbinding.

Omdat we echt betrokken zijn bij elkaar zijn we een hechte en gezellige groep. Daarom vinden we activiteiten naast dispuutsavonden belangrijk en zoeken we elkaar graag op! We stimuleren spontane en impulsieve ideeën. Niets is te gek in onze gestructureerde chaos!

Daarnaast richten we ons op prominentie en studentikoziteit. We vinden het belangrijk om zichtbaar aanwezig te zijn in de vereniging. We zijn trots op wie we zijn en dat laten we graag zien. Discussies gaan we zeker niet uit de weg, want ieders mening mag gehoord worden. Zo ook op geloofsgebied. We lopen niet weg voor moeilijke onderwerpen en zoeken graag de kwetsbaarheid op.

Als Callistus willen we een levendig en spontaan dispuut zijn en blijven dat uitblinkt in onze mooie punten. Callistus! *

* Bijzonder mooi.

Crescendo betekent steeds luider worden binnen de muziekwereld. En dat wordt geleefd binnen ons dispuut! Daar waar veel verschillen samen komen binnen ons prachtig mooie dispuut. Sport, spel, bijbel en bier, komt allemaal langs en het typeert ons. We vullen elkaar aan en kunnen elkaar op scherp zetten. Maar ook voor de derde helft is Crescendo zeker te motiveren!

Exclamare is een mooie groep mensen met hetzelfde doel: samen komen en God eren en ontdekken.

Maar daarnaast is Exclamare ook gezelligheid en dat is zichtbaar in onze levendigheid, enthousiasme en in een tikkeltje welkome chaos, soms twee tikkeltjes. In gesprek gaan met elkaar, lachen, eten en borrelen is waar wij van houden. We zoeken elkaar donderdag in ieder geval op en dan willen wij leren over God maar ook over elkaar en dat kan als dispuut, als kleinere groep of één-op-één. Investeren in elkaar en in God zorgt ook onderling voor een toffe band!

We zijn ook enthousiast betrokken binnen de vereniging en niet te missen bij activiteiten of feestjes, in de soos kan je ons ook vaak terug vinden op de dansvloer. Jaarlijks gaan we ook op vakantie met elkaar en het is altijd genieten op weekendjes weg en chilll-avonden. Uiteindelijk willen wij een kleine vertrouwelijke groep binnen de grote vereniging zijn waar ruimte is voor echtheid, eerlijkheid, een slechte grap en vooral ruimte voor jou!

 

Welkom in ons mooie Koninkrijk FIER, b’Vo! We bestaan uit 21 enthousiaste inwoners inclusief een Koning, Paus en Kardinalen. Zij hebben allemaal hun eigen rol in de organisatie, geestelijke invulling en voornamelijk vermaak. En dat begrip is niet onbekend onder ons. We realiseren dit door; spelletjes, leuke activiteiten, weekenden weg, gala’s en niet te vergeten de magistrale FIERkantie. Dit alles onder het genot van een zoetsappige tarwesmoothie en een goed gesprek.

Als je als gelukszoeker binnenkomt kun je rekenen op verbinding in geloof en investeren elkaar. Hierdoor zijn we een hechte groep die gedreven wordt door chaos, bier en plezier.

Koninklijke groet FIER
Hilaritas = levenslust!

Hilaritas wordt gedreven door levenslust. Hilaritas kenmerkt zich door levendige, actieve en creatieve leden. Dat maakt Hilaritas tot een energiek dispuut. We zijn een groep die bestaat uit zeer gevarieerde karakters en visies maar toch passen we allemaal bij elkaar. We houden ervan om soms knettergek te doen en wij kunnen heerlijk dansen in de soos.

Sfeer proeven bij Hilaritas: Hoe ziet zo'n levendige groep Hilarianen eruit? Interactie en enthousiasme! We beginnen de avond met het genieten van de kookkunsten die Hilaritas rijk is. Daarnaast genieten we van de ontmoeting met elkaar. Daarna gaan we samen God ontmoeten. Dat gebeurt in het interactieve dispuutsmoment. Daarna gaan we in vaste kringen uiteen. Daar zoeken we samen naar de diepgang van het geloof. In kring wordt gewerkt aan de opbouw, motivatie en verdieping van het geloofsleven van de kringleden. En daarmee dus van de leden van Hilaritas!

Naast de vaste donderdagavond, kunnen leden hun enthousiasme en betrokkenheid uiten door activiteiten voor het dispuut te organiseren. Daarbij valt te denken aan de integratie van de eerstejaars, een Hilaritaslied, de dispuutsweekenden, ontvoeringsacties bedenken en acties vanuit het motto van NSZ 'Christus kennen en Hem bekendmaken'. daarnaast houden wij ook van spontane avondjes, zomaar: omdat iemand oppert om wat gezelligs te doen. Op deze manier kan elk lid zich op zijn eigen manier inzetten. Dit past binnen het spontane en enthousiaste karakter van Hilaritas.

Hilariaan zijn = Lid zijn van Hilaritas en betekent deelnemen. We hopen op een actieve betrokkenheid van de leden op de donderdagavonden. Dit bevordert de betrokkenheid op elkaar als groep en individu. De diversiteit van Hilarianen zorgt voor uiteenlopende activiteiten. Op die manier is het aanbod lekker divers, waardoor iedereen zich thuis kan voelen bij Hilaritas. Hilaritas biedt haar leden gezelligheid en groei!

ISAI is aanwezig. Wij vinden het belangrijk om in elkaar te investeren en op basis van deze relaties samen de diepte in te gaan. ISAI heeft ook een kritische noot. Wij zijn niet bang voor een goed en soms confronterend gesprek. Wij waarderen dit in elkaar. We dagen elkaar uit en leren van elkaar. ISAI houdt van een feestje, biertje, avonden in het park of in de soos, bowlen en spelletjes én van elkaar. We hebben veel passie voor ons waanzinnige dispuut, voor NSZ en voor ons geloof. We worden daarnaast beschreven als vreselijk prominent, actief aanwezig, absoluut hilarisch, bizar humoristisch en ietwat luid af en toe. ISAI is familie, de beste keuze van ons leven en een perfect samengeraapt zootje waar we allemaal onze eigen plek innemen.

"Knettergek en sociaal, af en toe abnormaal! Prominent, wijd bekend en gezellig. Serieus als het moet, ja dat zit in ons bloed. Spanningsboog is niet hoog, Hé een vogel!". Dit is een citaat wat de liefdevolle chaos van KAIROS omvat. Dit is een dispuut waar je écht jezelf mag zijn. Wij zijn een dispuut vol diversiteit, maar juist in onze verscheidenheid vinden wij eenheid! Wij zijn door en voor God bij elkaar.

Kairos is een Griekse god die staat voor ‘het perfecte moment; de juistheid van tijd en plaats die de geschikte sfeer creëren voor actie, woorden of beweging’.

Zo zijn wij prominent aanwezig en overal te vinden. Zowel op de heilige donderdagavonden, als daarbuiten! Of je nou aan het studeren bent, aan het sporten, naar de kerk gaat, bioscoop, zin hebt in een whisky avondje, bierproeverij, schaken, terrassen, voetballen, koken, hardlopen of met je voetjes van de vloer danst... Daar is KAIROS ook bij!

Woorden die binnen ons dispuut centraal staan zijn openheid, dienstbaar, gezelschap, vriendschap, liefde en geloof. Bij KAIROS beleef je humor, karaoke, dans battles en themafeestjes. Daarnaast gaan we ook dieper in op wie wij als kinderen van God mogen zijn. Ieder jaar stelt het dispuutsbestuur een ander thema voor, waar we ons het hele jaar op richten. Bij de verschillende dispuut- en kringavonden luisteren we naar elkaar en mogen we ook onze stem laten horen. Zo krijgen we goede gesprekken en gaan we samen opzoek naar God. Hierna is er dan ook altijd een juist moment voor een potje stresspong!

Wij leven in het juiste moment om de geschikte sfeer te creëren voor actie, woorden of beweging. Jij bent op het juiste moment en op de juiste plek bij KAIROS!

Laminin, een bijzonder molecuul in de vorm van het kruis dat je lichaam als lijm bij elkaar houdt. Zonder Laminin zou je uit elkaar vallen. Zo is het Laminin haar doel om als eenheid verbonden te zijn met elkaar, met het woord van God als een belangrijke basis.

"In Him all things hold together." Colossians 1:17

Laminin is een levendig dispuut, dat gekenmerkt wordt door haar leden met roze fietsen, de uiteenlopende liftweekenden waarbij avontuur en gezelligheid hand in hand gaan en de elitaire vakanties, waarin ze samen nieuwe horizonnen verkennen en onvergetelijke herinneringen creëren.

Verder zijn de leden van Laminin erg betrokken binnen de vereniging. Noem maar een activiteit en ze zijn erbij! Naast de betrokkenheid binnen de vereniging, hebben ze doordeweeks ook spontane ontmoetingen om een spelletje te doen of lekker bij te kletsen. En natuurlijk, op een donderdagavond kan een goed biertje niet ontbreken. Laminin geniet van ontspannen momenten en weet hoe ze moeten genieten van het leven.

 

Dispuut Modus Vivendi: een prachtig dispuut binnen de Navigators Studentenvereniging Zwolle! Onze identiteit wordt gekenmerkt door onze mooie blauwe jasjes met daarop de afbeelding van de boom des levens. 🌳

Wij zijn een divers dispuut met extraverte, ambiverte en introverte studenten die het fijn vinden om bij elkaar en binnen de vereniging aanwezig te zijn. Investeren in NSZ, gek doen met elkaar, avondjes in de soos vinden wij geweldig. We zijn altijd enthousiast over themafeestjes en missen zelden de kans om eraan deel te nemen. Waar mensen samenkomen, zijn wij aanwezig! Het is een belangrijk aspect van ons dispuut dat ieder lid de vrijheid heeft om zichzelf te zijn en persoonlijke groei te ervaren. We staan altijd voor elkaar klaar en ondersteunen elkaar. ♥️

Bovendien koesteren we een gedeelde liefde voor heerlijk, opvallend bier en tijdens onze bijeenkomsten genieten we altijd van een Hertog Jan. De naam Modus Vivendi betekent 'manier van leven', wat ons typeert in de zin dat ieder lid een andere manier van leven heeft, maar met hetzelfde doel voor ogen: God eren en volgen. Ons logo, de boom, symboliseert groei en kracht. In de Bijbel worden bomen beschouwd als sterke planten die gedijen wanneer ze in de buurt van water geplant zijn. Op dezelfde manier groeien en versterken wij onszelf door ons te voeden met het Levende Water, oftewel door ons te richten op God en Zijn Woord. We erkennen ook dat we elkaar nodig hebben in dit proces, omdat we geloven dat we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen ondersteunen in onze relatie met God.=

Jeremia 17:7-8

Gezegend is de man die op de HEERE vertrouwt, wiens vertrouwen de HEERE is. Hij zal zijn als een boom, die bij water geplant is, en die zijn wortels laat uitlopen bij een waterloop. Hij merkt het niet als er hitte komt, zijn blad blijft groen. Een jaar van droogte deert hem niet, en hij houdt niet op vrucht te dragen.

Wij zijn Nexus, een dispuut dat draait om verbinding, verbinding met elkaar en met God. Vanuit die gezamenlijke zoektocht ontstaan vriendschappen voor het leven! Soms gaat deze zoektocht gepaard met vallen, maar gelukkig helpen wij elkaar weer met opstaan.

Daarnaast is er een fijne balans tussen bijbel-bier-baard, of met andere woorden een fijne balans tussen diepgang, gezelligheid en studentikoziteit. Want dan is er een fundament om met elkaar te gekke avonturen te beleven, te chillen, in elkaar te investeren, maar bovenal vrucht te dragen!

Zoals ook Johannes 15:5 zegt: "Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder mij kun je niets doen."

Zo doen wij veel leuke activiteiten zoals: AcCieavonden, koffietjes drinken, dagjes weg en hebben we een hoop leuke tradities zoals een heuse eigen dispuutsdans!

Deze dingen maken ons een gezellige en hechte groep, waarbij hechte vriendschappen ontstaan!

We zijn hele verschillende leden, maar met een gemeenschappelijke doel; een leuke studententijd beleven, waarbij we Christus kennen en Hem bekend maken!

Wellicht klinkt het bekend: 'we hebben een machtige God', 'Zijn heerlijkheid kent geen eind', en meer van zulke teksten. Zelden zijn ze echter meer van toepassing, hebben ze zo'n diepe betekenis, da in de bloeiende avonden van Vita Varius. Hier schudt de astmapatiënt een sigarenroker de hand, ontvangen zwoegende burgers een luisterend oor, en ja; begrijpen zelfs mannen en vrouwen elkaar voor even. Overdreven kletspraat, hoor ik je denken, of misschien zelfs zachterjes mompelen. En ergens heb je gelijk. Maar toch, neem het ons niet kwalijk, dit enthousiasme is vergelijkbaar met een vlaag van verliefdheid. We hebben het namelijk best gezellig. Serieuze en minder serieuze gesprekken wisselen elkaar af, niet alleen tijdens de vaste kringavonden, maar ook bij kringhuisweekenden en andere activiteiten. Vergeef ons daarom alle overdadige woorden en zie ze als een liefdesymfonie voor Vita Varius.

VITA VARIUS VOOR HET LEVEN

Veilig verscholen achter schreeuwerige groepen. In een cultuur rijk aan voordringende hanen en onbezonnen leeuwen. Trachten wij ons te onderscheiden zonder hard te roepen. Al hetgeen dat goed is hoeft zich immers niet te overschreeuwen. Vita Varius, rijk aan sterke sporters en muzikale machten. Aanschouw de ongekende sterkte door gebundelde krachten. Ruik de zoete lucht van smeulende sigaren. Inhaleer de geur van broerders, verscheidend doch eensgezind. Unaniem, en om de vrouwen voor even te bedaren. Staan zij gebroederlijk als mannen uit de wind. Veiligheid en eerlijkheid, dus ook onzedelijke streken. Onze mannen worden geroemd, besproken en bekeken. o, Vita Varius, huis vol schone vrouwen. Rein, verschillend, gedreven, bijzonder en begeerd. Houdt u in, o man, teveel om mee te trouwen. Eva's dochters fascineren in ons paradijs waar liefde wordt geleerd. Talloze meningen en kwaliteiten, eerlijk en oprecht. Lange discussies, krachtige karakters, soms gemaakt, maar meestal echt. En hierom dragen wij die trots, toch houden wij ons klein. Vooropgaand in de strijd, sterk in stilte die ons past. Eerlijk en oprecht onderscheiden wij ons juist in wie wij zijn. Niemand, neen niemand die ons door grootspraak overklast.

Voúç, spreekt uit als Voúç [noes] een van de oudste disputen des verenigings; een gigantisch chaotische samenstelling van Ligrettoliefhebbers en -haters. Dit dispuut is absoluut niet gangbaar in elke zin van het woord, we zijn extravert, introvert, tegenstrijdig, gezellig, bijbels en alles wat we u aan kunnen praten in dit boekje. Eigenlijk valt er veel en juist zo weinig te zeggen over iets zo legendarisch als dit dispuut Voúç, wat er zo wonderschoon is aan onze bijnamen, onze grote invloed op het bestuur en onze groet; let op dit komt terug op het tentamen. Tot slot wens ik af te sluiten als volgt, roekoe; we kijken naar u uit; u kijkt naar ons uit. Helemaal Voúçoú!